Agenda

Gemaakt op donderdag 04 december 2014 Laatst bijgewerkt op maandag 10 september 2018 Geschreven door Administrator


Agenda Website ELH - 2

   

Nieuw!
In deze agenda staan niet alleen de openingen genoteerd van ons eigen Erfgoedlokaal, maar ook activiteiten en/of evenementen van onze sponsoren en andere historische verenigingen die onze activiteiten ondersteunen.

Voor diegene die graag in de regio wil recreëren zijn er naast het bezoeken van ons Erfgoedlokaal een legio aan mogelijkheden in het Maasland. Kunst en cultuur, evenementen en historische bezienswaardigheden behoren tot de mogelijkheden. Daarnaast is het heerlijk vertoeven in de natuur op een sportieve manier. Heerlijk eten en drinken met eerlijke produkten uit de streek maken het geheel compleet. Er is altijd wel een leuk uitje te vinden in het gebied in en rondom de gemeente Oss.
Door op de onderstaande drie logo's te klikken ziet u de activiteiten die plaatsvinden in de regio.

 

 

 

 

Zijn er activiteiten binnen uw bedrijf en/of vereniging, laat het ons weten en wij zetten uw activiteit op onze agenda!

Traplift sinds 1 juni 2017 is een traplift aanwezig. Onze medewerkers helpen u graag om veilig onze tentoonstelling te bereiken.

Door in de onderstaande agenda-activiteiten met de linkermuisknop op informatieknop te klikken komt u direct op de website van de organisatie die een activiteit op de agenda heeft.

 

 

 

   agenda7

 

Zondag 7 oktober 2018

Ons Erfgoedlokaal is vandaag geopend van 11:00 - 15:00 uur met voor de laatste keer de presentatie van de tentoonstelling:

'Wij in Europa'


Informatie:

Het Erfgoedlokaal is gehuisvest in de voormalige kloosterboerderij links naast Klooster Bethlehem aan het Kerkplein. Geopend iedere eerste zondag van de maand van 11.00 tot 15.00 uur geopend. Bezoek in groepsverband buiten de gebruikelijke openingstijden is mogelijk, alleen op afspraak.


Entree
€ 2,00 per persoon. Vrienden van het Erfgoedlokaal en kinderen onder de 12 jaar hebben gratis toegang.


In het tweede weekend van september zijn tijdens de Open Monumentendagen, voor iedereen, meer dan duizenden prachtige monumenten in heel Nederland toegankelijk. Het thema dit jaar is ‘In Europa’. Het is dé kans om een plek te bezoeken waar je normaal niet zo snel komt, of om mee te doen aan een eenmalige activiteit. Tot die tijd ben je van harte welkom op Erfgoedlokaal Haren ons dorp waar je in de tentoonstelling ‘Wij in Europa’ een voorproef krijgt op het geen wat komen gaat in september.

Voor heemkundigen is ‘In Europa’ aanvankelijk een moeilijk thema, omdat heemkunde de lokale geschiedenis bestrijkt. Europa ligt dan toch net iets verder weg! Toch heeft het Erfgoedlokaal hier een passend antwoord op gevonden, door lokale zaken in een ruimer perspectief te zien. Het antwoord lag voor de voeten als je je focust op lokale bedrijven, die internationaal zijn doorgebroken in de veetransport, machinebouw, scheepvaart enzovoort. Ook lokale persoonlijkheden die internationaal zijn doorgebroken, krijgen de aandacht. Als we op vakantie gaan voelen wij ons thuis in Europa. We brengen van alles mee naar huis en fotograferen volop. Allemaal herinneringen aan die bijzondere periode dat we even weg zijn geweest van huis en haard. Kortom, er is van alles te zien waarin ‘wij’ als lokalen buiten onze grenzen zijn gegaan op het gebied van religie, arbeid, ambacht, klederdracht enz.

Bent u nieuwsgierig geworden en kunt u niet wachten tot september? Het Erfgoedlokaal nodigt u van harte uit om onze nieuwste tentoonstelling te komen bekijken.

 

Copyright (c) - Erfgoedlokaal Haren Ons Dorp 2012 / Disclaimer