Agenda

Gemaakt op donderdag 04 december 2014 Laatst bijgewerkt op dinsdag 13 november 2018 Geschreven door Administrator


Agenda Website ELH - 2

   

Nieuw!
In deze agenda staan niet alleen de openingen genoteerd van ons eigen Erfgoedlokaal, maar ook activiteiten en/of evenementen van onze sponsoren en andere historische verenigingen die onze activiteiten ondersteunen.

Voor diegene die graag in de regio wil recreëren zijn er naast het bezoeken van ons Erfgoedlokaal een legio aan mogelijkheden in het Maasland. Kunst en cultuur, evenementen en historische bezienswaardigheden behoren tot de mogelijkheden. Daarnaast is het heerlijk vertoeven in de natuur op een sportieve manier. Heerlijk eten en drinken met eerlijke produkten uit de streek maken het geheel compleet. Er is altijd wel een leuk uitje te vinden in het gebied in en rondom de gemeente Oss.
Door op de onderstaande drie logo's te klikken ziet u de activiteiten die plaatsvinden in de regio.

 

 

 

 

Zijn er activiteiten binnen uw bedrijf en/of vereniging, laat het ons weten en wij zetten uw activiteit op onze agenda!

Traplift sinds 1 juni 2017 is een traplift aanwezig. Onze medewerkers helpen u graag om veilig onze tentoonstelling te bereiken.

Door in de onderstaande agenda-activiteiten met de linkermuisknop op informatieknop te klikken komt u direct op de website van de organisatie die een activiteit op de agenda heeft.

 

 

 

   agenda7

 

Zondag 2 december 2018


 

 ‘Plezier & Passie’
in Erfgoedlokaal Haren

 

 

In de prachtige ambiance van voormalig klooster Bethlehem te Haren bij Oss, is in de aangrenzende kloosterboerderij op Kerkplein 6, Erfgoedlokaal Haren ons dorp gevestigd. Door de wisselende exposities die hier worden ingericht, kan men kennis maken met de geschiedenis van het dorpje Haren en de directe omgeving. Vanaf zondag 2 december presenteert het Erfgoedlokaal de expositie ‘Plezier & Passie’. Deze tentoonstelling is verder te bezichtigen elke éérste zondag van de maand en duurt tot en met zondag 7 april 2019.

In september 2018 is: ‘Erfgoedlokaal Haren ons dorp’, officieel van start gegaan. We hebben dit jaar dan ook iets te vieren, namelijk ons tienjarig bestaan. We zijn begonnen in een moeilijke tijd. De economische crisis in ons land was nog meer net begonnen. Geen ideale tijd om te starten met een nieuwe vereniging zou je denken, maar toch zijn een aantal vrijwilligers erin geslaagd om met veel passie en plezier het Erfgoedlokaal vorm te geven en uit te bouwen tot wat het vandaag is, een succes!

Onze thematische tentoonstellingen geven bezoekers een beeld van het dagelijkse leven van de vorige eeuw. Normaliter zijn het onze vrijwilligers die een tentoonstelling vorm geven, maar deze keer hebben ze een stap terug gedaan. Het zijn nu de bezoekers die ons een handje helpen door hun eigen passie met plezier te tonen. Maar liefst vijf en twintig geïnteresseerden, zowel jong als oud, hebben zich met passie en plezier aangemeld om deel te nemen aan deze tentoonstelling. Onder hen ook de Heemkundekring Berchs Heem en de archeologische dienst van de gemeente Oss.

Ook deze keer is er weer voor ieders wat wils. In ‘Plezier & Passie’ zijn diverse thema’s verwerkt als: oude ambachten, kunst, illustratieve passie, muziek, medische zorg, luchtvaart, verzamelpassie, onderwijs, passie in de agrarische sector, speelgoed, mode, eeuwigdurende kalenders enz. Natuurlijk laten we ook onze eigen passie zien in een beeldpresentatie over het 150 jarig jubileum van de Harense parochiekerk en oude foto’s van Haren.

Wij nodigen dan ook een ieder uit onze tentoonstelling ‘Plezier & Passie’ te komen bekijken.

 

Informatie:

Het Erfgoedlokaal is gehuisvest in de voormalige kloosterboerderij links naast Klooster Bethlehem aan het Kerkplein. Iedere eerste zondag van de maand van 11.00 tot 15.00 uur geopend. Bezoek in groepsverband buiten de gebruikelijke openingstijden is mogelijk, alleen op afspraak.

  

agenda7


december 2018

Kerstactiviteit bij d'n Dort in Berghem

Op de grens tussen Haren en Berghem bevindt zich, verscholen achter een eeuwenoude populier, het oudste horecabedrijf van de regio: Café Herberg d’n Dort.

Met zo’n 150 jaar aan ervaring, is een familietrots uit gegroeid tot het veelzijdige bedrijf wat het nu is. Jong en oud kunnen bij het café alle kanten op. Of je nu op zoek bent naar een leuke activiteit voor een personeelsuitje, een familiedag of uitstapje met je vereniging. Of je gaat graag borrelen met vrienden tijdens een gezellig middagje fietsen. Midden in de polder feesten op maat. Een activiteit in combinatie met wat te eten en drinken op ieder gewenst tijdstip van elke dag. Voor dit alles ben je bij d’n Dort aan het juiste adres. Bijna alles is hier mogelijk.

Het café met terras, is de plek waar je als Bourgondiër komt genieten van het Brabantse leven. Het is dit cafeetje waar de gastvrouw, nog graag haar liefde voor de streek met je deelt. Waar de bij toeval passerende gast of een gewone stamgast nog zijn bier uit een flesje kan drinken. Waar echte kroeghappen en –arrangementen met liefde worden bereid. Het is dit plekje waar iedereen komt om de nostalgische gastvrijheid in het nu te ervaren.

 Afbeeldingsresultaat voor kerstdiner

Activteit rondom de kerstdagen

“Oh the weather outside is frightful
but the fire is so delightful
And since we've no place to go
Let it Snow! Let it Snow! Let it Snow!”

Kerst- of Nieuwjaarsborrel
Voor groepen tot 40 personen

Speciaal voor deze feestdagen heeft Café d’n Dort iets nieuws.
Vier jou feestborrel in een ongedwongen sfeer met je personeel, familie of vereniging bij d’n Dort al vanaf € 4,50 p.p. In de bijlage van deze mail staat een uitgebreid overzicht van alle mogelijkheden.

Maar beeld jezelf eens in; Een ontvangst op ons verwarmde terras met Glühwein of warme Choco onder de heldere sterrenhemel. Waarna jullie lekker naar binnen gaan om jezelf te warmen aan de oude potkachel en te proosten op het afgelopen jaar.
Naar eigen keuze wordt het Winter BBQ buffet geopend of starten we met het Walking-Pub-Diner “Happy Holiday”. Ondertussen barst de strijdt los tijdens de KerstKwizz en de JingleBingo. En kunnen jullie met zijn allen naar afloop voldaan terug kijken op een geslaagde avond.

Alle dagen van de week te boeken, m.u.v. dinsdag
Voor meer informatie bel met 06-29433788

 

Anne Schäper - Megens
Café d'n Dort
Harenseweg 3
5351 NG Berghem
06-29433788
www.cafeherbergdendort.nl

Copyright (c) - Erfgoedlokaal Haren Ons Dorp 2012 / Disclaimer