Algemeen

Gemaakt op vrijdag 05 december 2014 Laatst bijgewerkt op dinsdag 01 oktober 2019 Geschreven door Administrator


 

Stichting Erfgoedlokaal Haren ons dorp (- ELH -)

Geopend elke éérste zondag van de maand van 11:00 uur tot 15:00 uur

  Voor meer informatie over het Erfgoedlokaal en/of adresgegevens klik op het info - mannetje 

We zien u graag bij de eerst volgende openstelling van ons Erfgoedlokaal op zondag 6 oktober aanstaande.We presenteren dan voor het laatst onze tentoonstelling 'Plekken van Plezier'.

We kunnen dan ook even gezellig buurten aan onze koffietafel onder het genot van een kopje koffie / thee.


Via deze website kunnen vrienden en andere geïnteresseerden van - ELH - nader geïnformeerd worden over de activiteiten van het Erfgoedlokaal van Haren. Via een uitrolmenu aan de linkerkant van de homepagina kunt u verschillende afdelingen bezoeken binnen deze website. Hopelijk vindt u de informatie die u zoekt. Mocht u vragen hebben of u wilt reageren op onze activiteiten, stuur dan een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . We zullen u dan zo spoedig mogelijk een antwoord geven op uw vraag!

 


 

Rabobank ClubSupport 2019

 

 


 

Beste vrienden van Erfgoedlokaal Haren ons dorp,

Het is bijna alweer oktober en dan breekt de tijd aan dat de leden van de Rabobank mogen stemmen op hun favoriete verenigingen. Binnenkort vallen bij de leden van de Rabobank weer de stemkaarten op de deurmat van de ‘Rabo ClubSupport’ (voorheen Rabobank Clubkascampagne). Door middel van het uitbrengen van jullie stem op ons Erfgoedlokaal kunnen wij daarmee onze clubkas aanvullen!

Jammer genoeg kunnen alleen leden van de Rabobank een stem uitbrengen die geld waard is. Dit stemmen kan vanaf 27 september tot en met 11 oktober aanstaande. De stemmen moeten met de computer doorgegeven worden aan de Rabobank. Mochten er mensen zijn die moeilijk met de computer kunnen omgaan, dan bestaat de mogelijkheid de stemkaart op zondag 6 oktober op het Erfgoedlokaal in te leveren. Wij zullen de stemmen dan voor jullie verwerken.

Bestedingsdoel Erfgoedlokaal Haren ons dorp

Binnen het Erfgoedlokaal presenteren we periodiek tentoonstellingen gerelateerd aan thema's uit het dagelijkse leven en het leven uit de 20e eeuw. Om onze tentoonstellingen inhoud te geven zijn financiële middelen nodig voor o.a. drukwerk, presentatiemateriaal en beeld en geluid componenten.

Vrienden, steun ons en wij kunnen voor jullie blijven presenteren!

Jammer

Beste mensen, let op!!!!!!

Er gaat iets goed fout met de stemkaarten dit jaar! Normaal zijn we gewend de kaarten per post te ontvangen. De Rabobank stuurt voor het eerst dit jaar de stemkaarten per e-mail. Helaas is ons ter ore gekomen dat de stemkaarten bij bepaalde mensen nog per post komen en bij andere weer per e-mail op de computer. Er zijn mensen die deze mail in de spambox aantreffen, sommige krijgen helemaal niets en anderen zien de mail als 'fishing mail' en drukken de mail in de prullenbak. Op deze manier kunnen helaas veel stemmen verloren gaan. Dus als je dit jaar geen stemkaart hebt ontvangen via de post kijk dan op je computer en laat je stem a.u.b. niet verloren gaan!
Vanaf volgen jaar gaat het stemmen alleen nog maar per e-mail. Check daarom of jouw mailadres bij de Rabobank bekend is. Meer info op www.rabobank.nl/persoonlijke-gegevens-wijzigen.

 

 


 


Wie het Erfgoedlokaal wel eens bezocht heeft, kan op diverse schermen genieten van 'Beeld en geluid'. Deze beelden kunnen wij onze bezoekers onder licentie presenteren namens diverse filmproducenten in Nederland. Via officiele en erkende weg kunnen wij bezoekers zonder problemen laten genieten van films en documentaires die onze thema's in de tentoonstellingen ondersteunen. Door op het logo van filmservice te klikken met de rechtermuisknop, komt u direct op de website van filmservice.

 

Sponsoren; een steuntje in de rug!

SamenwerkenVoor ons is sponsoring een manier om te communiceren met de lokale samenleving. Wij beschouwen het als een samenwerking, waarbij twee partijen elkaar van dienst kunnen zijn. Hierdoor kan de regionale leefbaarheid tussen de kernen bevorderd worden. Sommige regionale bedrijven en/of instellingen willen graag een maatschappelijk en cultureel betrokken gezicht geven en hun naam verbinden aan een instelling als het Erfgoedlokaal. Zij dragen onze activiteiten een warm hart toe met een steuntje in de rug!

‘Erfgoedlokaal Haren ons dorp’ biedt haar sponsoren graag extra regionale publiciteit via deze website. Men kan zelfs gebruik maken van onze agenda. Hun activiteiten vormen samen met de onze een overzichtelijk beeld van mogelijkheden van bezoeken in de regio.

Wilt u weten wie ons een steuntje in de rug biedt, klik dan op nevenstaand 'gouden' pictogram. Mocht u deel willen uitmaken van deze groep en onze agenda mogelijkheden, neem dan contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

 

 

Erfgoedlokaal Haren ons dorp

Bezoekadres:

Kerkplein 6
5368 AM Haren (Nbr.)

Inschrijving Kamer van Koophandel: 17218829
Bankrekeningnummer Rabobank Oss e.o. - IBAN nr.: NL58 RABO 0143 1864 34

Correspondentie- en postbezorgadres:

Groote Woordstraat 5
5368 AH
Haren (Oss)

Het Erfgoedlokaal is gehuisvest in de kloosterboerderij links naast klooster Bethlehem.

 

Locatie ELH Haren

Dankzij de centrale ligging van de Gemeente Oss, tussen Nijmegen en ’s-Hertogenbosch, is Haren goed te bereiken. Het dorp ligt N.O. van Oss, Z.O. van Megen, W.N.W. van Ravenstein.
De N626/ Dorpenweg loopt dwars door het dorp heen.

Vanuit Den Bosch

 • Vanaf de A2 neemt u de afslag Oss/ Nijmegen, de A59.
 • U neemt dan de afslag Oss/ Oss-Oost/ Schaijk/ Nistelrode/ Uden.
 • Na afslag Oss-Oost de rotonde driekwart nemen en onderaan bij de stoplichten linksaf richting Oss.
 • U rijdt rechtdoor (ongeveer 8km) totdat u bij een rotonde komt. Op deze rotonde gaat u rechtsaf richting Haren. U rijdt nu op de N626/Dorpenweg.
 • Na 1,5 km slaat u rechtsaf de Middenweg op.
 • Na 100m gaat u rechtsaf de Grotestraat in. Volg de gele bordjes met daarop “Klooster Bethlehem”.
 • Na 250m slaat u linksaf naar het Kerkplein. Hier ziet u de Lambertuskerk van Haren.
 • Na 100m (rechts langs de kerk) ziet u aan uw rechterzijde Klooster Bethlehem.
 • De toegangspoort links gaat naar het Erfgoedlokaal.
 • Rechts voorbij het Erfgoedlokaal rijdt u langs het kloostergebouw naar achteren, waar u op de parkeerplaats uw auto kunt parkeren.


Vanuit Nijmegen

 • Vanaf de A50 Nijmegen-Oss, neemt u afslag Ravenstein.
 • Onderaan de afslag gaat u linksaf. U rijdt nu op de N626/Dorpenweg richting Haren/Oss.
 • U rijdt rechtdoor (ongeveer 4 km) totdat u bij een rotonde komt. Op deze rotonde gaat u rechtdoor.
 • Na 100m slaat u linksaf de Middenweg op.
 • Na 100m gaat u rechtsaf de Grotestraat in. Volg de gele bordjes met daarop “Klooster Bethlehem”.
 • Na 250m slaat u linksaf naar het Kerkplein. Hier ziet u de Lambertuskerk van Haren.
 • Na 100m (rechts langs de kerk) ziet u aan uw rechterzijde Klooster Bethlehem.
 • De toegangspoort links gaat naar het Erfgoedlokaal.
 • Rechts voorbij het Erfgoedlokaal rijdt u langs het kloostergebouw naar achteren, waar u op de parkeerplaats uw auto kunt parkeren.

 

Mocht u de route naar het Erfgoedlokaal willen weten, klik op het ANWB logo en voer uw gegevens in; succes!
 

 

 

 

Klooster bethlehem haren


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Klooster Bethlehem Haren, gelegen naast het Erfgoedlokaal

14.00

Vier de Winter en de December feestmaand bij en met Café d'n Dort

 

**Actie**

Op zoek naar een super leuk en origineel presentje voor je vader, broer, dochter, opa, oom, neef of zusje?? 
Wat dacht je dan van een Flesje Tegoed cadeau!!

 

Schenk jou geliefde een gezellig dagje of avondje bij Café d'n Dort. Voor ieder wensend bedrag hebben wij een passende fles. 

Normal 0 21 false false false NL X-NONE X-NONE

Copyright (c) - Erfgoedlokaal Haren Ons Dorp 2012 / Disclaimer