Algemeen

Gemaakt op vrijdag 05 december 2014 Laatst bijgewerkt op zaterdag 02 juni 2018 Geschreven door Administrator

 

Stichting Erfgoedlokaal Haren ons dorp (- ELH -)

Geopend elke éérste zondag van de maand van 11:00 uur tot 15:00 uur

  Voor meer informatie over het Erfgoedlokaal en/of adresgegevens klik op het info - mannetje 

Via deze website kunnen vrienden en andere geïnteresseerden van - ELH - nader geïnformeerd worden over de activiteiten van het Erfgoedlokaal van Haren. Via een uitrolmenu aan de linkerkant van de homepagina kunt u verschillende afdelingen bezoeken binnen deze website. Hopelijk vindt u de informatie die u zoekt. Mocht u vragen hebben of u wilt reageren op onze activiteiten, stuur dan een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . We zullen u dan zo spoedig mogelijk een antwoord geven op uw vraag! 

Nieuwe tentoonstelling zondag 3 juni a.s. geopend van 11:00 - 15:00 uur

Wij in Europa cover

In het tweede weekend van september zijn er weer de jaarlijkse Open Monumentendagen. Voor iedereen zijn er dan meer dan duizenden prachtige monumenten in heel Nederland toegankelijk. Het thema dit jaar is: ‘In Europa’. Het is dé kans om een plek te bezoeken waar je normaal niet zo snel komt, of om mee te doen aan een eenmalige activiteit. Tot die tijd ben je van harte welkom op Erfgoedlokaal Haren ons dorp, waar je in de tentoonstelling ‘Wij in Europa’ een voorproef krijgt op het geen wat komen gaat  in september.

14.00 Normal 0 false 21 false false false NL X-NONE X-NONE

Voor heemkundigen is: ‘In Europa’, aanvankelijk een moeilijk thema omdat heemkunde de lokale geschiedenis bestrijkt. Europa ligt dan toch net iets verder weg dan lokaal! Toch heeft het Erfgoedlokaal hier een passend antwoord op gevonden, door lokale zaken in een ruimer perspectief te zien. Het antwoord lag voor de voeten toen zij zich focuste op lokale bedrijven, die internationaal zijn doorgebroken in het veetransport, machinebouw, scheepvaart enzovoort. 

Als we op vakantie gaan voelen wij ons niet alleen thuis in eigen land, maar bezoeken we ook andere landen in Europa. We brengen van alles mee naar huis aan souvenirs en fotograferen volop. Allemaal herinneringen aan die bijzondere periode dat we even weg zijn geweest van huis en haard. Door die herinneringen samen te brengen in een tentoonstelling is er van alles te zien en te beleven waarin ‘wij’ als lokalen buiten onze grenzen zijn gegaan op het gebied van religie, arbeid, ambacht, klederdrachten, geologie en kunst.

In deze tentoonstelling ook ruim aandacht voor historische beelden uit de jaren na de tweede wereldoorlog toen de wederopbouw en de industriële ontwikkeling volop aan de gang waren en het op vakantie gaan zich ging ontwikkelen. Bent u nieuwsgierig geworden en kunt u niet wachten tot september? Het Erfgoedlokaal nodigt u van harte uit om de nieuwste tentoonstelling te komen bekijken.

 

 

 

 

 

 AVG – ‘Beschermen van persoonsgegevens’

AVG logo

Per 25 mei 2018 is de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van toepassing. Dat betekent dat er vanaf die datum dezelfde privacywetgeving geldt in de hele Europese Unie (EU). De Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) geldt dan niet meer. Ook wij als Erfgoedlokaal Haren ons dorp moeten aan deze richtlijn voldoen daar wij binnen onze stichting persoonlijke gegevens gebruiken en bewaren van onze vrienden, sponsoren en bruikleengevers. De AVG gaat over de verwerking van persoonsgegevens en de regels rond bescherming van de privacy. Deze regels worden strenger en bovendien krijgen wij als organisatie ook de wettelijke plicht om aan te tonen dat we ons aan de wet houden.

 

Deze privacy verklaring is ook terug te vinden op onze website.Door te klikken met de linkermuisknop op onderstaand infomannetje komt u op onze colofon. Geheel onderaan deze pagina is de privacyverklaring opgenomen.

Zijn er vragen, neem a.u.b. contact met ons op.

Wie het Erfgoedlokaal wel eens bezocht heeft, kan op diverse schermen genieten van 'Beeld en geluid'. Deze beelden kunnen wij onze bezoekers onder licentie presenteren namens diverse filmproducenten in Nederland. Via officiele en erkende weg kunnen wij bezoekers zonder problemen laten genieten van films en documentaires die onze thema's in de tentoonstellingen ondersteunen. Door op het logo van filmservice te klikken met de rechtermuisknop, komt u direct op de website van filmservice.

 

Sponsoren; een steuntje in de rug!

SamenwerkenVoor ons is sponsoring een manier om te communiceren met de lokale samenleving. Wij beschouwen het als een samenwerking, waarbij twee partijen elkaar van dienst kunnen zijn. Hierdoor kan de regionale leefbaarheid tussen de kernen bevorderd worden. Sommige regionale bedrijven en/of instellingen willen graag een maatschappelijk en cultureel betrokken gezicht geven en hun naam verbinden aan een instelling als het Erfgoedlokaal. Zij dragen onze activiteiten een warm hart toe met een steuntje in de rug!

‘Erfgoedlokaal Haren ons dorp’ biedt haar sponsoren graag extra regionale publiciteit via deze website. Men kan zelfs gebruik maken van onze agenda. Hun activiteiten vormen samen met de onze een overzichtelijk beeld van mogelijkheden van bezoeken in de regio.

Wilt u weten wie ons een steuntje in de rug biedt, klik dan op nevenstaand 'gouden' pictogram. Mocht u deel willen uitmaken van deze groep en onze agenda mogelijkheden, neem dan contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

 

 

Erfgoedlokaal Haren ons dorp

Bezoekadres:

Kerkplein 6
5368 AM Haren (Nbr.)

Inschrijving Kamer van Koophandel: 17218829
Bankrekeningnummer Rabobank Oss e.o. - IBAN nr.: NL58 RABO 0143 1864 34

Correspondentie- en postbezorgadres:

Groote Woordstraat 5
5368 AH
Haren (Oss)

Het Erfgoedlokaal is gehuisvest in de kloosterboerderij links naast klooster Bethlehem.

 

Locatie ELH Haren

Dankzij de centrale ligging van de Gemeente Oss, tussen Nijmegen en ’s-Hertogenbosch, is Haren goed te bereiken. Het dorp ligt N.O. van Oss, Z.O. van Megen, W.N.W. van Ravenstein.
De N626/ Dorpenweg loopt dwars door het dorp heen.

Vanuit Den Bosch

 • Vanaf de A2 neemt u de afslag Oss/ Nijmegen, de A59.
 • U neemt dan de afslag Oss/ Oss-Oost/ Schaijk/ Nistelrode/ Uden.
 • Na afslag Oss-Oost de rotonde driekwart nemen en onderaan bij de stoplichten linksaf richting Oss.
 • U rijdt rechtdoor (ongeveer 8km) totdat u bij een rotonde komt. Op deze rotonde gaat u rechtsaf richting Haren. U rijdt nu op de N626/Dorpenweg.
 • Na 1,5 km slaat u rechtsaf de Middenweg op.
 • Na 100m gaat u rechtsaf de Grotestraat in. Volg de gele bordjes met daarop “Klooster Bethlehem”.
 • Na 250m slaat u linksaf naar het Kerkplein. Hier ziet u de Lambertuskerk van Haren.
 • Na 100m (rechts langs de kerk) ziet u aan uw rechterzijde Klooster Bethlehem.
 • De toegangspoort links gaat naar het Erfgoedlokaal.
 • Rechts voorbij het Erfgoedlokaal rijdt u langs het kloostergebouw naar achteren, waar u op de parkeerplaats uw auto kunt parkeren.


Vanuit Nijmegen

 • Vanaf de A50 Nijmegen-Oss, neemt u afslag Ravenstein.
 • Onderaan de afslag gaat u linksaf. U rijdt nu op de N626/Dorpenweg richting Haren/Oss.
 • U rijdt rechtdoor (ongeveer 4 km) totdat u bij een rotonde komt. Op deze rotonde gaat u rechtdoor.
 • Na 100m slaat u linksaf de Middenweg op.
 • Na 100m gaat u rechtsaf de Grotestraat in. Volg de gele bordjes met daarop “Klooster Bethlehem”.
 • Na 250m slaat u linksaf naar het Kerkplein. Hier ziet u de Lambertuskerk van Haren.
 • Na 100m (rechts langs de kerk) ziet u aan uw rechterzijde Klooster Bethlehem.
 • De toegangspoort links gaat naar het Erfgoedlokaal.
 • Rechts voorbij het Erfgoedlokaal rijdt u langs het kloostergebouw naar achteren, waar u op de parkeerplaats uw auto kunt parkeren.

 

Mocht u de route naar het Erfgoedlokaal willen weten, klik op het ANWB logo en voer uw gegevens in; succes!
 

 

 

 

Klooster bethlehem haren


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Klooster Bethlehem Haren, gelegen naast het Erfgoedlokaal

14.00

Vier de Winter en de December feestmaand bij en met Café d'n Dort

 

**Actie**

Op zoek naar een super leuk en origineel presentje voor je vader, broer, dochter, opa, oom, neef of zusje?? 
Wat dacht je dan van een Flesje Tegoed cadeau!!

 

Schenk jou geliefde een gezellig dagje of avondje bij Café d'n Dort. Voor ieder wensend bedrag hebben wij een passende fles. 

Normal 0 21 false false false NL X-NONE X-NONE

Copyright (c) - Erfgoedlokaal Haren Ons Dorp 2012 / Disclaimer