Inleiding

Gemaakt op dinsdag 28 februari 2012 Laatst bijgewerkt op dinsdag 28 november 2023 Geschreven door Administrator

Toen het Erfgoedlokaal in november 2008, tijdens de officiële opening, de tentoonstelling “Religieus Erfgoed; sporen uit het verleden” presenteerde, waren onze vrijwilligers verbaasd over het enorme enthousiasme van de bezoekers.

We moesten inkomsten vergaren om aan onze exploitatiekosten te kunnen voldoen. Een bron van inkomsten hadden we niet, maar wel het warme en spontane enthousiasme van onze bezoekers.

Hier konden we iets mee en we hadden snel in de gaten, zeker nadat de vraag kwam, “wanneer hebben jullie weer een nieuwe tentoonstelling”, dat dit positieve geluid samen met de spontaniteit van onze vrijwilligers, wel eens de bron van inkomsten zou kunnen zijn!

Tentoonstellingen moesten er komen die nog meer bezoekers naar ons toe kondenOpening ELH 12-09-2008 226 trekken, die met een laagdrempelige entree, onze eerste onkosten konden overbruggen.

Vrienden moesten we zien te werven die met een kleine bijdrage onze ideeën konden ondersteunen. Sponsoren boden hulp met meer ondersteuningskracht zodat we onze ideeën meer en breder ruimte konden geven. Samen stonden we en staan we nog steeds sterk!

op eigen krachtHet is juist aan deze ondersteuning te danken dat we inmiddels
op eigen kracht” al tien tentoonstellingen op onze naam hebben mogen schrijven.

We hebben deze kunnen presenteren aan een steeds groter groeiende groep bezoekers. Ze komen van heinde en ver naar Haren en willen even die tijd (her)beleven van toen.

Het is er zondag’s altijd gezellig druk en er is over van alles te buurten. Velen komen op zondag naar Haren om oude bekenden bij een “bakske koffie” te ontmoeten om met hen van gedachten te wisselen over de reeds vervlogen jaren.

De tentoonstellingen hebben een thematisch onderwerp wat terug te voeren is op de historie van Haren en haar directe omgeving. Tentoonstellingen die met alle kanten van het leven te maken hebben: met ons verleden, ons heden en met de toekomst.

Door middel van multimediale technieken en diorama’s kunnen we de onze tentoonstellingen extra diepgang geven!

Copyright (c) - Erfgoedlokaal Haren Ons Dorp 2012 / Disclaimer